www.buurtbusbruchterveld.nl
Home » Berichten

 NIEUW HALTEBORD MODERNA BROEKLANDEN                     NIEUW HALTEBORD DE BRINK - HARDENBERG                        NIEUW HALTEBORD LAGE DOELEN - HARDENBERG

 

 

DIREKTE VERBINDING HARDENBERG-TUBBERGEN

- In onze jaarvergadering op maandag 11-03-2019 is er een uiteenzetting gegeven over een eventuele directe lijndienst tussen Hardenberg centrum en Tubbergen centrum.

- Ook een doel was om te onderzoeken of er voldoende draagvlak onder onze vrijwillige chauffeurs was. Bij handopsteken werd vastgesteld dat bijna de gehele meerderheid voor het uitwerken en invoeren van dit pilot onderzoek is.

- In samenwerking met de Provincie Overijssel, Gemeente Hardenberg, Gemeente Tubbergen, vervoersdienst Syntus/Keolis, Buurtbus Langeveen-Bruinehaar en Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek zal de reeds ingeslagen weg nu worden voortgezet.

- Het plan is om een directe lijndienst zonder overstap te realiseren tussen de plaatsen Tubbergen-Geesteren-Langeveen-Bruinehaar-Kloosterhaar-Ebbenbroek-Bruchterveld en Hardenberg (STATION)

- Het uitvoeren van deze Twents-Sallandse verbindende lijndienst zal worden gedaan door Buurtbus Langeveen-Bruinehaar lijndienst 591 Twents en Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek lijndienst 598 Syntus Overijssel.

- Het volledig traject vice-versa zal worden gereden door beide buurtbussen zonder overstap ergens onderweg.

-  Voor de toekomst zou dit aansluiten bij de misschien later doorgetrokken spoorlijn voor een treinverbinding van Hardenberg naar Groningen. Deze verbinding wordt ook wel de Nedersaksenlijn genoemd. Die mogelijkheid wordt nog onderzocht. 

 

 

 

 

Bussen en treinen in Oost-Nederland krijgen één gezamenlijk merk

Reizigers in het regionale openbaar vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland reizen vanaf december 2020 niet alleen in nieuwe en duurzame bussen, maar ook in bussen met een nieuwe uitstraling.

Met het merk en de huisstijl ‘RRReis’ in een paars-blauw-groene stijl wordt het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel gepresenteerd als één samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Het merk en de huisstijl ‘RRReis’ worden geleidelijk in de drie provincies ingevoerd. Bij elke nieuwe bus- en treinconcessie krijgen de nieuwe voertuigen deze stijl.

De eerste nieuwe concessie IJssel-Vecht start in december 2020. Begin september 2019 is bekend welk vervoerbedrijf hier de komende 10 jaar gaat rijden.

 

VRIJWILLIGERS

Als vereniging Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek met opstapplaatsen in Bruchterveld-Ebbenbroek-Kloosterhaar-Hardenberg hebben wij vrijwilligers (mnl./vrl.) nodig voor chauffeur op onze buurtbus Mercedes-Benz Sprinter, uitgerust met een volautomaat en airco.

Op alle werkdagen, alsmede op koopavond (donderdagavond) en zaterdagmiddag wordt er gereden in een shift van 2- resp. 3 uren; chauffeur heeft een keuze om zijn vaste rit elke week of in een even/oneven week te doen (dus om de 14 dagen). Ook zijn er invalkrachten nodig!

Voor toelating moet er een medische keuring door de Arbodienst plaatsvinden en daarna een proef van bekwaamheid op onze eigen buurtbus door het afrijden van de eigen vaste 1-uurs volledige rondrit. Chauffeurs moeten in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs (personenauto). Het maximum voor vrijwilligers chauffeur Buurtbus is Leeftijdgerelateerd tot 76 jaar!

 

Voor aanmelding en/of informatie neem s.v.p. contact op met een bestuurslid (zie vorige pagina bestuursleden)

 

 

 

 

 

 

 

donderdag 14 december 2017

Blauwnet is geen vervoerder, maar een samenwerkingsverband tussen een aantal regionale vervoerders. Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger:

  • Je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel.
  • Reis je op saldo en stap je over van Blauwnet op een aansluitende buurtbus van Syntus? Dan betaal je in de bus niet opnieuw het opstaptarief. Dit geldt ook andersom.
  • Let op: altijd inchecken en uitchecken bij de Buurtbus en opnieuw inchecken bij de trein !

 29 november 2017:

Wilt u weten hoe de OV-chipkaart werkt, dan is de nieuwe website een aanrader :  http://www.uitlegovchipkaart.nl