Home » Berichten

zaterdag 16 juli 2022

LET OP:  Buurtbus 591 Tubbergen – Langeveen - Bruinehaar heeft van 18 juli  t/m 26 augustus 2022 

een aangepast rooster waardoor overstappen vanuit BB 598 naar BB 591 Tubbergen niet de gehele dag mogelijk is.

Rooster BB 591:

Morgendienst: 7:08 uur tot en met 10:12 uur

Geen dienst: 10:12 uur tot en met 15:13 uur

Middagdienst: 15:13 uur tot en met 18:12 uur

Buurtbus 598 Bruchterveld – Ebbenbroek blijft deze periode van en naar Bruinehaar rijden volgens de normale dienstregeling.

 

 

dinsdag 12 april 2022

EBS wordt vanaf 11 december 2022 de nieuwe vervoerder in de concessie IJssel-Vecht. Dat maakte de provincie Overijssel op 12 april bekend, namens de drie samenwerkende overheden in OV Oost. De looptijd van de concessie duurt 13 jaar.

IJssel-Vecht is hiermee de vierde concessie waar EBS actief wordt, dat eind 2021 zijn groeiambities al bekend maakte

Momenteel rijdt EBS in Haaglanden, Waterland en Voorne-Putten

 

maandag 28 maart 2022:

De ritten op donderdagavond (koopavond) en zaterdagmiddag komen definitief te vervallen.

WISSELPUNT CHAUFFEUR VERPLAATST NABIJ GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT (GKV)

Zoals jullie als chauffeurs waarschijnlijk wel hebben gehoord, is de garage waar onze Buurtbus wordt geparkeerd in vlammen opgegaan.

Vanaf nu tot nader order zullen we de chauffeurswissel gaan doen nabij de GKV kerk op het inhaalvak aan rechterzijde langszijde Broekdijk.

Willen de chauffeurs van de eerste en laatste rit de Buurtbus ophalen/afleveren op de Geert Arendsweg 10 bij onze voorzitter Albert Jan Altena.

 

Corona update: 21 maart 2022

Vanaf woensdag 23 maart is een mondkapje niet meer verplicht in het OV.

Reis niet als je corona klachten hebt en geef elkaar de ruimte bij het in- en uitstappen.

                                                      

VRIJWILLIGERS

Als vereniging Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek met opstapplaatsen in Bruchterveld-Ebbenbroek-Kloosterhaar-Hardenberg-Bruinehaar hebben wij vrijwilligers (mnl./vrl.) nodig voor chauffeur op onze buurtbus Mercedes-Benz Sprinter, uitgerust met een volautomaat en airco.

Op alle werkdagen wordt er gereden in een shift van 3 uren; chauffeur heeft een keuze om zijn vaste rit elke week of in een even/oneven week te doen (dus om de 14 dagen). Ook zijn er invalkrachten nodig!

Voor toelating moet er een medische intredekeuring door de ArboUnie plaatsvinden en daarna een rijvaardigheidstest op onze eigen buurtbus door het rijden van onze eigen vaste 1-uurs route. Chauffeurs moeten in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs (personenauto). Medische herkeuring vindt meestal plaats om de 5 jaren, afhankelijk van leeftijd.

 

donderdag 07 april 2022

Medische keuring vanaf 70 jarigen:
Alle chauffeurs van de buurtbussen moeten vooraf medisch goedgekeurd zijn. Een herkeuring vindt in principe plaats om de vijf (5) jaren. Vanaf de leeftijd 70 jaar kan een verlenging tot max 75 jaar worden 
gegeven, met dien verstande dat bij een leeftijd van b.v. 72 jaar de verlenging 3 jaren zal zijn tot de leeftijdgrens 75 jaar. Vanaf 75 jaar en verder moet de medische keuring om de 2 jaar gedaan worden.

 

Rijtest:
Alle bestuurders van de buurtbussen met passagiers moeten vanaf het 75
e levensjaar elke 2 jaar een rijproef doen om erachter te komen of men nog capabel is om een buurtbus met passagiers te besturen. De uitslag wordt direct aan betrokkene medegedeeld en is bindend voor de vereniging en Keolis. De rijtest wordt afgenomen door een rijinstructeur van Keolis. 

Voor aanmelding en/of informatie neem s.v.p. contact op met een bestuurslid (zie vorige pagina bestuursleden)

 

 

 

 

 

 

 

donderdag 14 december 2017

Blauwnet is geen vervoerder, maar een samenwerkingsverband tussen een aantal regionale vervoerders. Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger:

  • Je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel.
  • Reis je op saldo en stap je over van Blauwnet op een aansluitende buurtbus van Syntus? Dan betaal je in de bus niet opnieuw het opstaptarief. Dit geldt ook andersom.
  • Let op: altijd inchecken en uitchecken bij de Buurtbus en opnieuw inchecken bij de trein !

 29 november 2017:

Wilt u weten hoe de OV-chipkaart werkt:  http://www.uitlegovchipkaart.nl