www.buurtbusbruchterveld.nl
Home » Berichten

RABOCLUBSUPPORT

Hartelijk dank aan iedereen die aan ons de stemmen hebben uitgebracht.

Wij zijn hier heel erg blij mee.

Nogmaals onze hartelijke dank, ook namens onze vrijwillige chauffeurs

Kijk ook op pagina FOTO/VIDEO voor de besteding rijvaardigheid.

woensdag 8 mei 2019
Men is begonnen met de voorbereidingen voor en de bouw van de nieuwe school in Bruchterveld.
De Wijkstraat zal daardoor voor lange tijd een eenrichtingsweg gaan worden.
We kunnen vanaf de Broekdijk de Wijkstraat niet meer in.
Per direct is de halte Dorpshuis komen te vervallen.
Het bestuur heeft besloten om vanaf heden via de Holtropstraat te gaan rijden.
De Holtropstraat is een straat verder dan de Wijkstraat en komt uit op de kruising Wijkstraat/Hoopsteeweg.
 
Ter verduidelijking is een plattegrond in de bijlage opgenomen.
(rood is de nieuw te rijden route)

Update: zaterdag 07 september 2019

DIREKTE VERBINDING HARDENBERG-TUBBERGEN

- In onze jaarvergadering op maandag 11-03-2019 is er een uiteenzetting gegeven over een lijndienst tussen Hardenberg centrum en Tubbergen centrum.

- In samenwerking met de Provincie Overijssel, Gemeente Hardenberg, Gemeente Tubbergen, vervoersdienst Syntus/Keolis, Buurtbus Langeveen-Bruinehaar en Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek zal de reeds ingeslagen weg nu worden voortgezet.

- Het plan is om een lijndienst te realiseren tussen de plaatsen Tubbergen-Langeveen-Bruinehaar-Kloosterhaar-Ebbenbroek-Bruchterveld en Hardenberg op alle werkdagen alsmede do.avond en za.middag resp. koopavond en winkelmiddag in Stad Hardenberg.

- Het uitvoeren van deze Twents-Sallandse verbindende lijndienst zal worden gedaan door Buurtbus Langeveen-Bruinehaar lijndienst 591 Twents en Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek lijndienst 598 Midden Overijssel.

- Het gehele traject zal gedeeltelijk worden gereden door Buurtbus 598 van Hardenberg naar Bruinehaar en Buurtbus 591 van Tubbergen naar Bruinehaar met een mogelijkheid tot overstap in het dorp Bruinehaar, ingaande maandag 16 december 2019.

-  Voor de toekomst zou dit aansluiten bij de misschien later doorgetrokken spoorlijn voor een treinverbinding van Hardenberg naar Groningen. Deze verbinding wordt ook wel de Nedersaksenlijn genoemd. Die mogelijkheid wordt door de Provincies nog onderzocht. 

- vrijdag 16-08-2019Voor onze chauffeurs: zie ook de beveiligde pagina chauffeur onder rubriek nieuwsbrief

 

 

 

Bussen en treinen in Oost-Nederland krijgen één gezamenlijk merk

Reizigers in het regionale openbaar vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland reizen vanaf december 2020 niet alleen in nieuwe en duurzame bussen, maar ook in bussen met een nieuwe uitstraling.

Met het merk en de huisstijl ‘RRReis’ in een paars-blauw-groene stijl wordt het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel gepresenteerd als één samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Het merk en de huisstijl ‘RRReis’ worden geleidelijk in de drie provincies ingevoerd. Bij elke nieuwe bus- en treinconcessie krijgen de nieuwe voertuigen deze stijl.

De eerste nieuwe concessie IJssel-Vecht start in december 2020. 

 

 

dinsdag 24 september 2019

Keolis blijft vanaf 13 december 2020 tot december 2030 het busvervoer verzorgen in de concessie Midden-Overijssel.

Het contract met een waarde van 900 miljoen euro wordt uitgevoerd met meer dan 300 elektrische bussen en is daarmee de grootste elektrische busvloot in Nederland.

 

VRIJWILLIGERS

Als vereniging Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek met opstapplaatsen in Bruchterveld-Ebbenbroek-Kloosterhaar-Hardenberg hebben wij vrijwilligers (mnl./vrl.) nodig voor chauffeur op onze buurtbus Mercedes-Benz Sprinter, uitgerust met een volautomaat en airco.

Op alle werkdagen, alsmede op koopavond (donderdagavond) en zaterdagmiddag wordt er gereden in een shift van 2- resp. 3 uren; chauffeur heeft een keuze om zijn vaste rit elke week of in een even/oneven week te doen (dus om de 14 dagen). Ook zijn er invalkrachten nodig!

Voor toelating moet er een intredekeuring door de ArboUnie plaatsvinden en daarna een rijvaardigheidstest op onze eigen buurtbus door het rijden van de eigen vaste 1-uurs route. Chauffeurs moeten in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs (personenauto). Het maximum voor vrijwilligers chauffeur Buurtbus is op dit moment leeftijdgerelateerd tot 78 jaar.

Medische keuring vanaf 70 jarigen:
Alle bestuurders van de buurtbussen moeten medisch goedgekeurd zijn. Deze keuring vindt elke 2 jaar plaats vanaf de 70 jarige verjaardag.

Rijtest:
Alle bestuurders van de buurtbussen met passagiers moeten vanaf het 75
e levensjaar elke 2 jaar een rijproef doen om erachter te komen of men nog capabel is om een buurtbus met passagiers te besturen. De uitslag wordt direct aan betrokkene medegedeeld en is bindend voor de vereniging en Keolis. De rijtest wordt afgenomen door een rijinstructeur van Keolis. 

Voor aanmelding en/of informatie neem s.v.p. contact op met een bestuurslid (zie vorige pagina bestuursleden)

 

 

 

 

 

 

 

donderdag 14 december 2017

Blauwnet is geen vervoerder, maar een samenwerkingsverband tussen een aantal regionale vervoerders. Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger:

  • Je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel.
  • Reis je op saldo en stap je over van Blauwnet op een aansluitende buurtbus van Syntus? Dan betaal je in de bus niet opnieuw het opstaptarief. Dit geldt ook andersom.
  • Let op: altijd inchecken en uitchecken bij de Buurtbus en opnieuw inchecken bij de trein !

 29 november 2017:

Wilt u weten hoe de OV-chipkaart werkt, dan is de nieuwe website een aanrader :  http://www.uitlegovchipkaart.nl