VRIJWILLIGERS

Als vereniging Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek met opstapplaatsen in Bruchterveld-Ebbenbroek-Kloosterhaar-Hardenberg-Bruinehaar hebben wij vrijwilligers (mnl./vrl.) nodig voor chauffeur op onze Buurtbus VW CRAFTER, uitgerust met een volautomaat en airco plus de mogelijkheid voor vervoer van rolstoel gebruikers.

Op alle werkdagen wordt er gereden in een shift van 3 uren; chauffeur heeft een keuze om zijn vaste rit elke week of in een even/oneven week te doen (dus om de 14 dagen). Ook zijn er invalkrachten nodig!

Voor toelating moet er een medische intredekeuring door een bevoegde keuringsinstantie plaatsvinden en daarna een rijvaardigheidstest op onze eigen buurtbus door het rijden van onze eigen vaste 1-uurs route. Chauffeurs moeten in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs (personenauto). Medische herkeuring vindt meestal plaats om de 5 jaren, afhankelijk van leeftijd.

 

woensdag 22 november 2023

Medische keuring vanaf 70 jarigen:
Alle chauffeurs van de buurtbussen moeten vooraf medisch goedgekeurd zijn. Een herkeuring vindt in principe plaats om de vijf (5) jaren. Vanaf de leeftijd 70 jaar kan een verlenging tot max 75 jaar worden gegeven, met dien verstande dat bij een leeftijd van b.v. 72 jaar de verlenging 3 jaren zal zijn tot de leeftijdgrens 75 jaar. Vanaf 75 jaar en verder moet de medische keuring om de 2 jaar gedaan worden.

Rijtest:
Alle bestuurders van de buurtbussen met passagiers moeten vanaf het 75e levensjaar elke 2 jaar een 1-uurs rijproef doen om erachter te komen of men nog capabel is om een buurtbus met passagiers te besturen. De uitslag wordt direct aan betrokkene medegedeeld en is bindend voor de vereniging en de vervoerder. De rijtest wordt afgenomen door een bevoegd rijinstructeur. 

 

Voor aanmelding en/of informatie neem s.v.p. contact op met een bestuurslid (zie vorige pagina bestuursleden)

 

 

 

 

 

 

donderdag 14 december 2017

Blauwnet is geen vervoerder, maar een samenwerkingsverband tussen een aantal regionale vervoerders. Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger:

  • Je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel.
  • Reis je op saldo en stap je over van Blauwnet op een aansluitende buurtbus? Dan betaal je in de bus niet opnieuw het opstaptarief. Dit geldt ook andersom.
  • Let op: altijd inchecken en uitchecken bij de Buurtbus en opnieuw inchecken bij de trein !

 29 november 2017:

Wilt u weten hoe de OV-chipkaart werkt:  http://www.uitlegovchipkaart.nl