www.buurtbusbruchterveld.nl
Home » Berichten

Waarschijnlijk gaan wij in augustus rijden en mogen er weer reizigers mee in onze Buurtbus.

Mondkapje is dan verplicht, geen mondkapje is niet mee!

maandag 09 december 2019

Overstap in het dorp Bruinehaar halte Driesprong voor rit naar Hardenberg met lijn 598 Buurtbus Bruchterveld of met lijn 591 Buurtbus Langeveen naar Tubbergen.

Voor dienstregeling op werkdagen (ma. t/m. vr.) en donderdagavond plus zaterdagmiddag (winkelen Hardenberg/Tubbergen) kijk op deze website op pagina Dienstregeling.

donderdag 05 december 2019

Nieuwe halteplaats aan de provinciale weg N343 van Kloosterhaar naar Langeveen na rotonde Kloosterhaar met stopplaats op inrit Garage Luisman. Deze halteplaats is de opstap in Kloosterhaar voor onze nieuwe lijndienst Hardenberg-Tubbergen met de overstap in Bruinehaar op lijn 591 van Buurtbus Langeveen van rit Bruinehaar-Langeveen-Tubbergen.

Halteren op deze inrit alleen voor opstap/uitstap Buurtbus Bruchterveld.

 

woensdag 04 december 2019

Er komt een haalbaarheidsonderzoek naar de komst van de Nedersaksenlijn tussen Enschede en Groningen. De voltallige Tweede Kamer heeft daar vanmiddag mee ingestemd. "Het is mooi dat het idee wordt gedragen, nu moeten we zorgen dat het ook daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden", vertelt de Hardenbergse ChristenUnie-wethouder Alwin te Rietstap. 

 

De wens voor de spoorlijn bestaat al jaren. "Wij zien het als één van de toekomstige onderdelen om de potentie van Oost-Nederland en onze regio te benutten", stelt Te Rietstap. De spoorverbinding zou een impuls zijn voor Hardenberg en plaatsen als Stadskanaal en Veendam.

 

De Buurtbussen Bruchterveld-Ebbenbroek lijn 598 Midden-Overijssel en Langeveen-Bruinehaar lijn 591 Twents sluiten met hun gezamenlijke nieuwe verbinding Tubbergen-Hardenberg vanaf maandag 16 december 2019 al aan op deze eventuele nieuwe treinroute. Hoe mooi zou het kunnen zijn dat ook Twente Oost plus Hardenberg & Omstreken snel en efficiënt naar de studentenstad Groningen zou kunnen reizen. 

 

Voor meer informatie: klik op onderstaande link voor website twents.nl/buurtbus/dienstregeling Buurtbus lijn 598 van Hardenberg naar Bruinehaar:

https://www.twents.nl/getattachment/Buurtbus/dienstregeling/KEO-19-0301-Lijnfolder-2020-Buurtbus-Combi-598-591_V5_Digi.pdf?lang=nl-nl

Bussen en treinen in Oost-Nederland krijgen één gezamenlijk merk

Reizigers in het regionale openbaar vervoer in Flevoland, Overijssel en Gelderland reizen vanaf december 2020 niet alleen in nieuwe en duurzame VW E-Crafter, maar ook in bussen met een nieuwe uitstraling.

Met het merk en de huisstijl ‘RRReis’ in een paars-blauw-groene stijl wordt het regionale openbaar vervoer in de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel gepresenteerd als één samenhangend netwerk van betrouwbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Het merk en de huisstijl ‘RRReis’ worden geleidelijk in de drie provincies ingevoerd. Bij elke nieuwe bus- en treinconcessie krijgen de nieuwe voertuigen deze stijl.

De concessie IJssel-Vecht start per 13 december 2020 met bussen met de nieuwe merknaam en huisstijl van RRReis.

Alle Buurtbussen hebben een verlaagde instap en een elektrische oprijplaat voor rolstoelgebruikers.

 

 

VRIJWILLIGERS

Als vereniging Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek met opstapplaatsen in Bruchterveld-Ebbenbroek-Kloosterhaar-Hardenberg-Bruinehaar hebben wij vrijwilligers (mnl./vrl.) nodig voor chauffeur op onze buurtbus Mercedes-Benz Sprinter, uitgerust met een volautomaat en airco.

Op alle werkdagen, alsmede op koopavond (donderdagavond) en zaterdagmiddag wordt er gereden in een shift van 3 uren; chauffeur heeft een keuze om zijn vaste rit elke week of in een even/oneven week te doen (dus om de 14 dagen). Ook zijn er invalkrachten nodig!

Voor toelating moet er een intredekeuring door de ArboUnie plaatsvinden en daarna een rijvaardigheidstest op onze eigen buurtbus door het rijden van de eigen vaste 1-uurs route. Chauffeurs moeten in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs (personenauto). Medische herkeuring vindt meestal plaats om de 5 jaren, afhankelijk van leeftijd.

Medische keuring vanaf 70 jarigen:
Alle bestuurders van de buurtbussen moeten medisch goedgekeurd zijn. Deze keuring vindt elke 2 jaar plaats vanaf de 70 jarige verjaardag.

Rijtest:
Alle bestuurders van de buurtbussen met passagiers moeten vanaf het 75
e levensjaar elke 2 jaar een rijproef doen om erachter te komen of men nog capabel is om een buurtbus met passagiers te besturen. De uitslag wordt direct aan betrokkene medegedeeld en is bindend voor de vereniging en Keolis. De rijtest wordt afgenomen door een rijinstructeur van Keolis. 

Voor aanmelding en/of informatie neem s.v.p. contact op met een bestuurslid (zie vorige pagina bestuursleden)

 

 

 

 

 

 

 

donderdag 14 december 2017

Blauwnet is geen vervoerder, maar een samenwerkingsverband tussen een aantal regionale vervoerders. Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger:

  • Je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel.
  • Reis je op saldo en stap je over van Blauwnet op een aansluitende buurtbus van Syntus? Dan betaal je in de bus niet opnieuw het opstaptarief. Dit geldt ook andersom.
  • Let op: altijd inchecken en uitchecken bij de Buurtbus en opnieuw inchecken bij de trein !

 29 november 2017:

Wilt u weten hoe de OV-chipkaart werkt, dan is de nieuwe website een aanrader :  http://www.uitlegovchipkaart.nl