UPDATE: 01-12-2022

NIEUWE BUURTBUS VW CRAFTERVanaf maandag 12-12-2022 wordt deze nieuwe Buurtbus door ons in gebruik genomen.

 

vrijdag 28 oktober 2022 : aanvulling

Wij gaan vanaf maandag 12 december 2022 rijden in een verlaagde en verlengde VW Crafter

Boordcomputer:

Voor het in- en uitchecken gaan we werken met een pinpapparaat gekoppeld aan deze nieuwe ticketbox.

Met een OV-chipkaart, elke bankpas of mobiel kan op dit pinapparaat dan eenvoudig en snel betaald worden. 

Transactie is door de chauffeur direct te zien op het beeldscherm.

(IVU Ticketbox)

Rolstoeltoegankelijk:

Met een uitklapbare geïntegreerd plateau, een chassis met verlaagde vloer en een brede entree met dubbele elektrische deuren. Dankzij een helling van 6 graden op een busplatform kunnen rolstoelpassagiers snel, veilig en onafhankelijk instappen.

(TRIBUS lage vloer Civitas Economy minibus)

 

 

 

woensdag 19 oktober 2022

WISSELPUNT  CHAUFFEUR en STALLING BUURTBUS VERPLAATST naar Broekdijk 60 bij onze collega chauffeur Wim van den Berg

De donkere dagen van herfst en winter komen er weer aan en tot nu stond de Buurtbus in de openlucht gestald bij onze voorzitter.

Gelukkig hebben we nu een voorlopige plek gevonden waar de bus droog kan staan en waar we met de koude dagen niet hoeven te krabben voor we vertrekken.

Onze collega chauffeur Wim van den Berg heeft zijn kapschuur ter beschikking gesteld en daar zijn we heel erg blij mee. Het is een ruime kapschuur en de bus kan zonder problemen in en uit rijden.

Ook parkeren van onze auto's kan daar ruimschoots.

Het wisselen van chauffeurs kan op het driehoeksvlak aan voorzijde oprijlaan, zodat in- en uitstappen chauffeur veilig kan gebeuren (zie foto hiernaast)

Maandagavond 24 oktober wordt de bus daar voor het eerst gestald.

Dat houd in dat op dinsdag 25 oktober de chauffeur van de eerste rit daar gaat vertrekken en de wisselingen daar ook gaan plaatsvinden.

We gaan dus vanaf dinsdag 25/10 op dat adres de chauffeurswissel uitvoeren, zoals gebruikelijk op de heenweg naar Kloosterhaar

Jullie kunnen je auto of fiets in/bij de schuur parkeren.

 

Corona update: 21 maart 2022

Vanaf woensdag 23 maart is een mondkapje niet meer verplicht in het OV.

Reis niet als je corona klachten hebt en geef elkaar de ruimte bij het in- en uitstappen.

                                                      

VRIJWILLIGERS

Als vereniging Buurtbus Bruchterveld-Ebbenbroek met opstapplaatsen in Bruchterveld-Ebbenbroek-Kloosterhaar-Hardenberg-Bruinehaar hebben wij vrijwilligers (mnl./vrl.) nodig voor chauffeur op onze buurtbus Mercedes-Benz Sprinter, uitgerust met een volautomaat en airco.

Op alle werkdagen wordt er gereden in een shift van 3 uren; chauffeur heeft een keuze om zijn vaste rit elke week of in een even/oneven week te doen (dus om de 14 dagen). Ook zijn er invalkrachten nodig!

Voor toelating moet er een medische intredekeuring door de ArboUnie plaatsvinden en daarna een rijvaardigheidstest op onze eigen buurtbus door het rijden van onze eigen vaste 1-uurs route. Chauffeurs moeten in het bezit zijn van een geldig B-rijbewijs (personenauto). Medische herkeuring vindt meestal plaats om de 5 jaren, afhankelijk van leeftijd.

 

donderdag 07 april 2022

Medische keuring vanaf 70 jarigen:
Alle chauffeurs van de buurtbussen moeten vooraf medisch goedgekeurd zijn. Een herkeuring vindt in principe plaats om de vijf (5) jaren. Vanaf de leeftijd 70 jaar kan een verlenging tot max 75 jaar worden 
gegeven, met dien verstande dat bij een leeftijd van b.v. 72 jaar de verlenging 3 jaren zal zijn tot de leeftijdgrens 75 jaar. Vanaf 75 jaar en verder moet de medische keuring om de 2 jaar gedaan worden.

 

Rijtest:
Alle bestuurders van de buurtbussen met passagiers moeten vanaf het 75
e levensjaar elke 2 jaar een rijproef doen om erachter te komen of men nog capabel is om een buurtbus met passagiers te besturen. De uitslag wordt direct aan betrokkene medegedeeld en is bindend voor de vereniging en Keolis. De rijtest wordt afgenomen door een rijinstructeur van Keolis. 

Voor aanmelding en/of informatie neem s.v.p. contact op met een bestuurslid (zie vorige pagina bestuursleden)

 

 

 

 

 

 

 

donderdag 14 december 2017

Blauwnet is geen vervoerder, maar een samenwerkingsverband tussen een aantal regionale vervoerders. Blauwnet maakt reizen met het OV in Overijssel nog eenvoudiger:

  • Je reist met één in- en uitcheck op alle regionale treintrajecten in Overijssel.
  • Reis je op saldo en stap je over van Blauwnet op een aansluitende buurtbus van Syntus? Dan betaal je in de bus niet opnieuw het opstaptarief. Dit geldt ook andersom.
  • Let op: altijd inchecken en uitchecken bij de Buurtbus en opnieuw inchecken bij de trein !

 29 november 2017:

Wilt u weten hoe de OV-chipkaart werkt:  http://www.uitlegovchipkaart.nl