Let goed op dat je niet meerdere kaarten tegelijk aanbiedt

Doordat je nu kunt inchecken met je telefoon, pinpas, creditcard én ov-chipkaart, gaat het ook weleens mis. Als er meerdere kaarten tegelijk boven de chipkaartlezer worden gehouden, kan het voorkomen dat je met een andere pas incheckt dan je wilde.

Het is van belang dat je slechts één pas aanbiedt bij het poortje. Het advies voor reizigers die met een betaalapp inchecken om de smartphone uit een eventueel hoesje te halen en los op de kaartlezer te leggen.

Als je incheckt met de ene pas en uitcheckt met een andere, ben je twee keer ingecheckt. In dat geval wordt er twee keer een instaptarief in rekening gebracht. Dat is 4 euro voor de bus, tram en metro en 20 euro voor de trein. Als het is fout gegaan, kunnen onterechte kosten worden teruggevraagd via de website van OVpay of via de app (Android/iOS).

 

Nu je zowel met je bankpas als OV-chipkaart kan reizen, is het belangrijk de volgende stappen aan te houden. Kies eerst de pas waar je mee wil inchecken. Haal het pasje uit je portemonnee of telefoonhoesje. Houd de pas tegen de kaartlezer. Je bent ingecheckt. Check weer uit met dezelfde pas. Zo voorkom je dubbele reiskosten. Toch een uitcheck gemist? Corrigeer het simpel online.